Menghitung Hari..Assalamualaikum Warahmatullah Wabarakatuh..

Siang berganti malam, malam berganti siang. Begitulah silih gantinya perubahan alam ini. Sedar tidak sedar, masa berlalu cukup cepat. Hampir 2 tahun aku sudah di mesir ini. Kini saat yang mendebarkan pula makin terasa dan makin panas. Saat menunggu natijah peperiksaan al-azhar. Semoga kita semua najah dan cemerlang. Doakan.

Kini, bermacam-macam benda bermain di kotak fikiran aku ini. Tanggungjawab yang diamanahkan aku bukanlah untuk aku bersuka ria, bermegah-megah dengan jawatan. Walhal itulah amanah yang Allah telah berikan kepada aku. Namun harapan semua pihak terhadap aku terlalu tinggi. Insyaallah, dengan segala kerjasama dan harapan yang sepenuhnya pada aku, akan ku laksanakan sepenuh hati.

Debaran cukup terasa menjelang pilihanraya mansurah tidak lama lagi. siapakah calon-calon yang akan memimpin persatuan ini?? harapan aku..semoga pimpinan akan datang adalah dari mereka yang mempunyai ciri-ciri kepimpinan islam yang berkesan dan berpengaruh. Samaada dari segi berjiwa seorang pendidik, berjiwa seorang pengajar, berjiwa organisator, yakin dengan tugas yang akan dipikul, rasa tanggungjawab terhadap kepimpinannya, memberi teladan yang baik dan contoh, bersikap adil dan tegas, mesra rakyat, dan yang paling penting pemimpin itu menjiwai PMRAM itu sendiri tidak kira dari segi aspek apa jua sekalipun dan lain-lain.

Insyaallah, selepas mesyuarat agung pada 3hb8 ini. Aku akan pulang ke malaysia buat seketika bagi melepaskan rindu buat keluarga yang tersayang. Harapan aku cuma satu saja kepada semua ahli. Bersatulah semua, jgn kita bangkitkan perpecahan sesama kita. Kita letakkan kepercayaan sepenuhnya pada pimpinan akan datang, bantulah mereka. Kita buangkan segala sikap sangka buruk pada pimpinan. Masyarakat malaysia kini terlalu pandang tinggi pada keluaran al-azhar, dengan senario politik malaysia kini makin panas. Selagi mana dasar dan hukum hakam islam itu sendiri tidak dijalankan di malaysia, selagi itulah masyarakat malaysia kini dibuai tipuan dunia..siapakah yang akan bertanggungjawab semua ini?? Fikir2kanlah sahabat2 sekalian. Kerjasama daripada semua amat perlu bagi melihat persatuan kita mantap dan berkesan...wallahua'lam..

0 Response to "Menghitung Hari.."

Catat Ulasan